Jobz-on

Helle en Janet, eigenaren van het uitzendbureau Jobz-on in Sneek kwamen in maart 2018 met de vraag voor een een oplossing voor het akoestische probleem binnen het kantoor. Sinds de start van het bedrijf gaan de zaken goed, op dit moment  zijn er zes werknemers met uitbreiding naar acht. Het kantoor zag er goed uit maar mocht ook een kleine upgrade krijgen.

Wensen vanuit werknemers waren: verbetering van akoestiek, screenprivacy en een gezelligere ruimte.

In het ontwerp is er gekeken naar de indeling, het toevoegen van een gemeenschappelijke ruimte, het geborgen maken van de individuele werkplekken en het optimaliseren van akoestische demping.

Akoestisch = Esthetisch

Door hout aan de wanden toe te voegen is er een gedeeltelijk poreus oppervlak gecreëerd, dit dempt geluiden en voegt warmte/gezelligheid toe.

De individuele werkplek is aangepast door de bureaus te draaien en bureauschermen aan de rechterkant toe te voegen waardoor elke werknemer een eigen “hoekje” krijgt, aangezien het afzondering geeft en geluid absorbeert. Door een maximale hoogte van 1200mm is interactie nog steeds mogelijk. In de kantoortuin is gebruik gemaakt van individuele akoestische Radial petfelt verlichting van DE VORM. Het is een gerecycled product met hoge esthetische waarde zoals ook zichtbaar op de foto’s.

De groene verticale wanden zorgen voor rust en luchtreiniging in het kantoor, door een toevoeging van kunstgroen is een frisser uiterlijk en privacy gerealiseerd op plaatsen waar daglicht natuurlijk groen niet toe laat.

Om in de vergaderzalen meer privacy te realiseren is er gekozen isolerende deuren, zodra de deur dicht gaat wordt er een rubber strip naar buiten geduwd waardoor er minder geluidsoverdracht plaatsvindt. Voor de verlichting van de vergaderzalen en de gemeenschappelijke hoek is gebruik gemaakt van een relatief goedkoop armatuur, ze zijn op verschillende hoogtes en afstanden geplaatst om het geheel een akoestische waarde en speels uiterlijk te geven.

In de gemeenschappelijke ruimte is een massief eiken bartafel met industriële krukken, en een pantry meubel van Klein Design gerealiseerd. Deze ruimte is geschikt voor presentaties, wachtruimte, eventueel (intern)overleg of een gezamenlijke lunch.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.