Filosofie

Introductie

Mijn ervaring en voorliefde voor vormgeving en creatie is op jonge leeftijd begonnen, het grootste plezier van deze discipline is het meemaken dat fantasieën en visies werkelijkheid worden. Het feit dat deze realisaties niet alleen mijn eigen verwachtingen blijven overschrijden, maar ook de kijk op mijn vak en de manier waarop mijn opdrachtgevers dit ervaren, blijft motiveren en inspireren.

Na omwegen heb ik de opleiding gevonden die aansloot bij hetgeen wat ik wil ontwikkelen. Interieurarchitectuur is mijn specialisatie geweest tijdens mijn studie Architecture and Construction Engineering. Het technische aspect van de studie heeft ervoor gezorgd dat ik breed inzetbaar ben op verschillende vlakken en ook heeft dit mijn interesse vergroot voor andere facetten van de bouwwereld.

Uitgenodigd worden in iemands leven beschouw ik als een mooi onderdeel van mijn vak. Het luisteren naar de wensen en verwachtingen is erg belangrijk om de persoonlijke stijl en het ritme van de opdrachtgever(s) te ervaren. Tijdens het ontwerpen zijn deze wensen mijn rode draad, hier probeer ik creativiteit, functionaliteit, warmte en harmonie aan toe te voegen om tot een onverwacht maar compleet plaatje te komen waar ieder zich thuis in voelt.

Alexanne van der Werf – Ing.

Filosofie

De ontwerper verwezenlijkt een totaalplaatje rond het programma van wensen en eisen van de opdrachtgever. Naast vakkennis is het belangrijk dat de ontwerper inlevingsvermogen en creativiteit heeft om vanuit deze gedachtes te gaan ontwerpen. Er wordt gekeken naar levenswijze en persoonlijke stijl van de opdrachtgever(s) waarna er een ontwerp wordt gecreëerd. De opdrachtgever geeft de richting aan, wij de vorm.

Het uitgangspunt is eenheid creëren, dit is ook mogelijk in contrasterende zin. Een contrast tussen het gebouw en zijn omgeving of het gebouw en interieur. De schijnbare tegenstellingen zoals; oud & nieuw, strak & warm, modern & traditioneel kunnen vaak complementerend werken. Kortom het combineren van oude elementen met nieuwe materialisatie en technologie met als doel: eenheid door verscheidenheid te creëren.

Voor elk project wordt er gekeken naar de levensstijl van de opdrachtgever; is er een voorliefde voor koken of juist niet? Thee of koffie? Tv of lezen? Entertainer of heerlijk alleen? Douche of bad? In al deze vormen, en meer, zijn combinaties te bedenken waardoor elke nieuwe opdracht en opdrachtgever weer een nieuwe uitdaging vormt. Gedurende verschillende projecten worden in opdracht meubelen en producten aangeschaft. Dankzij de goede samenwerking met verschillende bedrijven (meubelmakers, staalbewerkers, stoffeerders, zeilmakers, kunstenaars etc.) is er echter geen grens in het ontwerpen van op maat gemaakte onderdelen.

Door de veelzijdigheid en laagdrempeligheid van AW ontwerp blijft flexibiliteit naar de opdrachtgever voorop staan. Hierdoor kan de cliënt zelf bepalen waar de service begint of ophoudt en kiezen voor het begeleiden van de volledige opdracht of alleen een ontwerp.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.